Waarom een leren rugtas kopen?

Rugtassen die van leer gemaakt zijn zullen over het algemeen duurder zijn dan je gemiddelde dagrugtas. Het meeste heeft te maken met de materialen. Leer is gewoon duurder om te produceren dan katoen of synthetische stoffen. Maar probeer je niet te veel te laten afschrikken door het prijskaartje, want er zijn echte voordelen aan het kopen van een leren rugtas.

  

Het belangrijkste is dat leer er niet alleen cool uitziet, maar ook veel duurzamer is dan andere stoffen. Denk aan je favoriete paar leren laarzen - ze kunnen tegen een stootje zonder iets in te leveren op het gebied van integriteit. Hetzelfde geldt voor een leren rugtas. Bovenop de duurzaamheidscomponent, heb je ook het feit dat leer de neiging heeft om nog beter te worden naarmate je het meer gebruikt, waardoor het in de loop van de tijd een fijn, uniek patina ontwikkelt.

Dit alles wil zeggen, beschouw een rugtas die van leer gemaakt is als een investering en een waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Dit zijn de 5 voordelen:

1 - Duurzaamheid en flexibiliteit: leer staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand - dat is eigenlijk een van de redenen waarom het een van de meest gebruikte materialen voor rugtassen is. Je kunt je rugtas elke dag gebruiken zonder bang te zijn dat hij scheurt. De natuurlijke flexibiliteit is ook een complementair kenmerk van de duurzaamheid en na verloop van tijd wordt het flexibel, wat een unieke vorm aan zijn vorm geeft en het prachtig laat verouderen zonder iets te verliezen aan zijn stijlvolle uiterlijk, vorm of functionaliteit.

2 - Natuurlijk en milieuvriendelijk: leer is een natuurlijk materiaal, in tegenstelling tot andere synthetische producten die worden gebruikt om rugtassen te maken. Dit betekent ook dat het productieproces van een leren rugtas het milieu niet vervuilt, zoals bij het produceren van een synthetische of neptas met meer chemicaliën. Leer geeft ons een goed gevoel en geeft gemoedsrust, omdat we weten dat het natuurlijk is en niet gemaakt van onbekende chemische producten uit het laboratorium.

3 - Natuurlijk waterdicht en ademend: rugtassen die van leer gemaakt zijn bieden een bepaald niveau van bescherming voor uw bezittingen binnen als u plotseling wordt overvallen door motregen of lichte regen. We willen natuurlijk niet beweren dat er niets gebeurt als je je rugtas in het water laat weken, maar hij kan trots tegen vocht. Bovendien ademt leer. Dat betekent dat het ook vecht tegen slechte geurtjes, schimmelaantasting, huisstofmijt of droge slijtage die gemakkelijk kan optreden bij andere nepleren of synthetische rugtassen.

4 - Zakbesparing op de lange termijn: u denkt misschien dat leren rugtassen duur zijn en maakt u misschien aarzelend tijdens uw aankoopproces. Als u echter een kleine berekening maakt, zult u ervan overtuigd zijn dat u op de lange termijn geld bespaart door te investeren in een echte rugtas van hoogwaardig leer dan wanneer u een goedkope rugtas van lage kwaliteit koopt.  

5 - Stijlvol en elegant: het unieke gevoel van elegantie en verfijning van een rugtas kan verreweg het eerste zijn waar de hele wereld het over eens is. Wanneer u een rugtas van hoogwaardig leer draagt, of het nu blauw, rood of gewoon klassiek zwart is, voelt u zich waarschijnlijk de meest stijlvolle persoon. 

Snel naar de juiste collectie?

Rugtassen Dames

Rugtassen Heren

Top 2 merken van rugtassen bij de Tassenzaak

  • Tuscany Leather tassen worden gemaakt in Italië, met 100% echt Italiaans kalfsleer en voorzien van een garantie van 24 maanden gegarandeerd door de fabrikant.

 

  • dR Amsterdam zet al jaren de toon in luxe en trendy lederwaren. Hippe tassen met een compromisloze kwaliteit. Vervaardig van duurzame materialen en ontworpen met extra aandacht voor fuctionaliteit. Gemaakt voor jarenlang plezier en onmisbaar in elke garderobe.