De Amerikaanse first lady Jackie Kennedy werd niet alleen bekend als first lady, maar vooral door haar kleding, stijl en klasse, en dan met name vanwege haar jurkjes en handtassen. Zij droeg de handtas zo ‘sophisticated’ over haar onderarm dat in de jaren zestig vrouwen als een blok voor de handtas vielen. Het liefst de handtas die Jackie ook droeg. Dat waren er heel wat, maar vooral van grote namen zoals Gucci. Gucci creëerde zelfs een handtas die naar haar vernoemd werd; de Jackie 1961. Een tijdje later keerde het tij en leek het dragen van een handtas op de hierboven beschreven manier not done en tuttig, maar inmiddels is het dragen van een handtas op deze ietwat koninklijke wijze juist weer hartstikke stijlvol. Niks tuttig, pure klasse. Kies in zo’n geval wel voor een kwaliteitstas van een mooi materiaal. De tassenzaak biedt jou een uitgebreide collectie. Hoewel heren hun tas ook prima in de hand kunnen dragen is de handtas toch met name a girls best friend. Iedere vrouw heeft minstens een of zelfs een hele verzameling handtassen waarmee zij elke outfit net dat beetje extra geeft. De klassieke handtas zoals Jackie hem droeg is een elegante zwart leren handtas van gemiddelde maat, maar inmiddels heb je de handtas dames ook in hele kleine variant, de clutch, of juist lekker groot bijvoorbeeld in de vorm van een shopper.
Maar de handtas die zijn oorsprong in die jaren vijftig en zestig had, is qua vormgeving weer helemaal terug van weggeweest. De handtassen gebaseerd op die tijd zijn niet te groot en niet klein en hebben stevige handvaten. Dat zorgt ervoor dat de tas niet gaat bungelen en keurig over die onderarm blijft zitten. Een mooi voorbeeld van zo’n elegante tas is de handtas van Socha met een chique crocoprint of een stoere handtas dR Amsterdam. Tegenwoordig wordt er bij vrijwel iedere stijlvolle handtas een lange schouderband geleverd waarmee je de tas ook over je schouder kunt dragen of zelfs crossbody. Daarmee kun je de manier van dragen afstemmen op je outfit.

HANDTAS SCHOOL

Of je nou naar het voorgezet onderwijs of naar college gaat, iedere student weet; een hippe, stoere en super modieuze schooltas is een must. Deze tas moet aan flink wat voorwaarden voldoen; hij moet oersterk en ruim zijn, comfortabel dragen, maar het belangrijkste is misschien wel dat hij er goed uit ziet. Je wilt natuurlijk niet voor gek lopen met een of andere gedateerde ouwe tas. Het kiezen van de juiste schooltas is voor veel studenten dus best even een dingetje. Hoewel een rugtas natuurlijk de meest praktische schooltas is, is de handtas voor school juist ontzettend populair. Met name de handtassen van Socha doet het goed onder studenten.

LEREN HANDTAS

Een leren handtas koop je doorgaans niet voor een prikkie, al kom je bij De tassenzaak zeer regelmatig hele leuke koopjes tegen. Een leren handtas is dan misschien even een investering, maar wel eentje waar je ontzettend, misschien zelfs wel levenslang, plezier van zult hebben. Een handtas van leer is namelijk loeisterk en bijna niet kapot te krijgen. Door de jaren heen zal je leren handtas misschien wat beschadigingen oplopen, want tassen krijgen het vaak flink te verduren in het gebruik, maar bij een leren tas is dat helemaal niet erg. Sterker nog, jouw tas wordt er juist alleen maar mooier en karakteristieker door. Het leer wordt lekker  soepel en voelt heel zacht aan, en de tas krijgt een steeds mooiere vorm. Daarnaast ziet een leren handtas van hoge kwaliteit er ook direct uit als een echte kwaliteitstas. Zo’n tas waaraan je echt kunt zien dat hij wel wat duiten heeft gekost. Daarmee is de leren handtas direct ook heel geschikt als zakelijke tas omdat hij succes en professionaliteit uitstraalt. Dat doe je bijvoorbeeld heel goed met de businessbag van Tuscany Leather in zijn prachtige koffiekleurige leren uitvoering. Voor een leren handtas van robuust leer die toch heel vrouwelijk aandoet moet je bij dR Amsterdam zijn. Maar voor welke leren handtas je ook kiest, jij bent die investering toch meer dan waard?